Brommer Editie 2017

op de brommer naar Bratislava!

De 5e Brommer Editie van the Carbage run gaat door Duitsland, Tsjechië en Slowakije. Dit is een nog grotere uitdaging dan the Carbage run in een auto. De Brommer Editie is daarnaast ook nog eens jeugdsentiment. Voel je een week lang 16!

Start in Duitsland
De route is elk jaar anders maar de start vond tot nu toe altijd plaats in Nederland. In 2017 gaan we voor het eerst vanuit Duitsland starten, Kassel om precies te zijn. Op een brommer kunnen de afstanden niet langer dan 200 kilometer op een dag zijn. En omdat we de mooist mogelijke route willen maken moeten we wat verder van huis starten dan voorheen, anders zouden we 4 van de 5 dagen in Duitsland rijden. Maar daar tegenover staat misschien wel de mooiste route ooit! Door Tsjechië en Slowakije op de Brommer!

Route
De route is elk jaar anders. In 2017 gaan we richting het Oosten en deze ziet er als volg uit
– Dag 1: Kassel – Coburg (Duitsland)
– Dag 2: Coburg – Slavkovsky Les National Park (Tsjechië)
– Dag 3: Slavkovsky Les – Třeboňsko National Park (Tsjechië)
– Dag 4: Třeboňsko – Brno (Tsjechië)
– Dag 5: Brno – Bratislava

Wanneer?
28 augustus t/m 1 september 2017

Het doel
Deze road trip gaat niet om snelheid, wel om handigheid en creativiteit! Elke dag ontvang je leuke opdrachten voor onderweg waarmee je punten kunt verdienen. Deze opdrachten zorgen er voor dat je in de meest bizarre situaties terecht komt die je normaal gesproken nooit meemaakt. De opdrachten gaan je sterke verhalen opleveren die je over tientallen jaren nog vol enthousiasme zult vertellen. Er zijn met the Carbage Run interessante prijzen te winnen, maar het doel van de run is toch echt lol maken. En lol maken doe je niet alleen, alle Carbage runners helpen elkaar onderweg en je zult zowel onderweg als ’s avonds op de finishlocaties vele nieuwe vrienden maken.

Je eerste uitdaging
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. Ondanks het feit dat de brommer slechts 500 euro mag kosten (en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1998), dagen wij je uit om niet met zomaar een oude brommer aan te start te verschijnen: Pimp your ride en verschijn met een zo origineel mogelijke brommer aan de start!

Prijzen
Het gaat bij The Carbage Run niet om snelheid. Het resultaat is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd. Creativiteit, handigheid en het ontbreken van gezond verstand op de juiste momenten, dat is waar je in deze run mee scoort. Aan de hand van de verschillende opdrachten kun je punten verdienen. Je voelt hem al aankomen: het team met de meeste punten wint. Daarnaast wordt er ook een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele brommer en/of thema. De originaliteitsprijs wordt bepaald op democratische wijze d.m.v. stemmen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:
1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-
Originaliteitprijs: € 500,-

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraagt 159,- Euro per deelnemer/brommer. Inschrijven gaat in teamverband. Een team moet uit minimaal 2 deelnemers bestaan. Ook kun je bij ons je overnachtingen op the Carbage run Camping boeken. Dit is een simpele (maar wel hele gezellige) camping op de finishlocatie. Campingpassen zijn te boeken voor 49,- Euro per persoon en hiervoor krijg je 5 overnachtingen. Daarnaast bieden we nog een retourservice aan voor 99,- Euro per brommer. De retourservice is voor als je het niet zitten om het hele eind weer terug te rijden op de brommer. Met de retourservice brengen wij je brommer weer terug naar Nederland en kun je deze een week na de run ophalen op een centrale locatie in Nederland.

De Brommer
Aan the Carbage run kun je niet zomaar met elke brommer meedoen. Het moet een oud barrel zijn. Je trouwe tweewieler moet aan de volgende eisen voldoen:
– Dagwaarde van max. 500 Euro
– Niet jonger dan bouwjaar 1998
– Maximaal 2 wielen
– Minimaal WA verzekerd
– De brommer moet voorzien zijn van een kenteken
– Maximale cilinderinhoud is 49,9 cc
– Aanhangers zijn niet toegestaan
– De brommer moet voldoen aan alle wettelijke eisen voldoen.

Regels
Door in te schrijven ga je akkoord met het reglement. KLIK HIER om het volledige reglement te bekijken (PDF). Op uiterlijk 15 juni 2017 ontvangen alle deelnemers een uitnodiging per e-mail om het reglement digitaal te ondertekenen. Dit document moet dan vervolgens op uiterlijk 1 juli 2017 door alle deelnemers digitaal ondertekend zijn.

Inschrijven
Op maandag 17 oktober om 20.00 uur gaat de inschrijving open. Op dat moment verschijnt het inschrijfformulier op deze website. Je kunt deze vinden onder “inschrijven”. Zodra je alle persoonsgegevens en teamgegevens hebt ingevuld kom je in het betaalscherm terecht. Als het inschrijfgeld is voldaan ben je verzekerd van een startplaats. Inschrijven gebeurt in teamverband. Ook al rijd je allemaal op je eigen brommer, de aanmelding gebeurt in teams van minimaal 2 personen/brommers. Er is geen maximum aantal teamleden per team. Je hoeft op het moment van inschrijven nog niet in het bezit van een brommer te zijn. Je kunt deze gegevens later (uiterlijk 1 juli 2017) aan ons doorgeven.