Zomer Editie 2017

9e Zomer Editie
Zomer Editie 2017 is de negende zomer editie van the Carbage Run. In 2009 zijn we gestart met 64 auto’s en inmiddels is het evenement uitgegroeid tot de grootste in zijn soort. Dit jaar kunnen er maximaal 550 auto’s aan de start verschijnen. De inschrijving voor de Zomer Editie 2017 zal d.m.v. loting plaatsvinden, hierbij worden 500 teams ingeloot. Maar! Ben je niet ingeloot? Dan hebben we iets nieuws voor je: the Carbage run Kwalificatiedag! Iedereen die zich inschrijft maar niet wordt ingeloot ontvangt automatisch een uitnodiging voor de kwalificatiedag. Deze zal in november plaatsvinden. Hier wordt d.m.v. leuke opdrachten gestreden om nog eens 50 tickets voor de Zomer Editie 2017. De datum en locatie worden binnenkort bekendgemaakt.

Route
We gaan drie landen bezoeken waar the Carbage run nog nooit eerder is geweest: Estland, Letland en Litouwen. En voor het eerst starten we buiten Nederland. Het is maar een klein stukje de grens over maar we starten vanuit Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens, in de buurt van Emmen.
Dag 1: Meppen – Oberlausitzer Heide (Oost-Duitsland)
Dag 2: Oberlausitzer Heide – Torun/Bydgoszcz (Polen)
Dag 3: Torun/Bydgoszcz – Kaunas (Litouwen)
Dag 4: Kaunas – Estland
Dag 5: Estland – Vilnius (Litouwen)

Wanneer?
3 t/m 7 juli 2017

Het doel
Deze road trip gaat niet om snelheid, wel om handigheid en creativiteit! Elke dag ontvang je een opdracht voor onderweg, waarmee je punten kunt verdienen. En hou je hart maar vast, want deze opdrachten zorgen ervoor dat je in de gekste situaties terecht komt die je niet snel zult vergeten. De opdrachten gaan je sterke verhalen opleveren die je over tientallen jaren nog vol enthousiasme zult vertellen. Er zijn met the Carbage Run interessante prijzen te winnen, maar het doel van de run is toch echt lol maken. En lol maken doe je niet alleen, alle Carbage runners helpen elkaar onderweg en je zult zowel onderweg als ’s avonds op de finishlocaties vele nieuwe vrienden maken.

Je eerste uitdaging
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. Ondanks het feit dat de auto slechts 500 euro mag kosten (en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1999), dagen wij je uit om niet met zomaar een oud brik aan te start te verschijnen: Pimp your ride en verschijn met een zo origineel mogelijke auto aan de start!

Prijzen
Het gaat bij The Carbage Run niet om snelheid. Het resultaat is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd. Creativiteit, handigheid en het ontbreken van gezond verstand op de juiste momenten, dat is waar je in deze run mee scoort. Aan de hand van de verschillende opdrachten kun je punten verdienen. Je voelt hem al aankomen: het team met de meeste punten wint. Daarnaast wordt er ook een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. De originaliteitsprijs wordt bepaald op democratische wijze d.m.v. stemmen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:
1e prijs: € 1.500,-
2e prijs: € 1.000,-
3e prijs: € 500,-
Originaliteitprijs: € 1.000,-

Wat kost het?
Het inschrijfgeld voor een team inclusief 2 deelnemers bedraagt 399,- Euro. Extra teamleden betalen 49,- euro per persoon. Alle deelnemers ontvangen the Carbage Run stickerset voor op de auto, bestaande uit 2 deurstickers en 1 raamsticker. Daarnaast ontvangt elk team 2 rallyschildjes. Ook kun je elke avond op de finishlocatie overnachten, the Carbage run Camping kun je boeken voor 59 Euro per persoon. Er worden alleen campingpassen voor de gehele week verkocht. Wat dit avontuur je verder gaat kosten hangt helemaal van jezelf af. Koop je een Amerikaanse benzineslurper of klein Japans Koekblikkie? Slaap je elke avond in het Hilton Hotel of boek je the Carbage run Camping? Elke avond uit eten of zelf een potje koken? Jij bepaalt!

Inschrijven
In 2014 was de Zomer Editie binnen 1 minuut uitverkocht. Dit kwam eigenlijk neer op een wedstrijd wie het snelst kan typen. De wachtlijst was vele malen groter dan het beschikbare aantal plekken. Iedereen moet een gelijke kans maken op een startbewijs en daarom is besloten om te gaan loten. Dit systeem is in 2015 voor het eerst ingevoerd. De inschrijving voor de loting is open van 18 t/m 28 augustus 2016. Vervolgens wordt op 1 september de loting gehouden. Ben je niet ingeloot? Dan krijg je automatisch een uitnodiging voor de Kwalificatiedag. Hier wordt op ludieke wijze gestreden om nog eens 50 tickets.

Reglement

Als je inschrijft voor the Carbage run Zomer Editie 2017 dan ga je akkoord met het reglement. Klik hier voor het volledige reglement in PDF

Loting
Gelijke kansen voor iedereen. Je hebt 10 dagen de tijd om in te schrijven: van 18 t/m 28 augustus 2016. Het maakt niet uit of je als eerste of laatste inschrijft.
Je schrijft je volledige team in voor de loting inclusief alle deelnemers en hun gegevens. We hebben de volgende gegevens van je nodig:
– Teamnaam
– Gewenst teamnummer
– Van alle deelnemers hebben we nodig:

 • Naam
 • Adres, postcode, woonplaats
 • Telefoonnummer
 • E-mail adres
 • Documentnummer van paspoort, ID-kaart of rijbewijs

Je hoeft nog niet door te geven in welke auto je deel gaat nemen, dit kun je later doorgeven. Als bovenstaande gegevens niet compleet zijn wordt de inschrijving niet meegenomen in de loting. Ook als er van één van de teamleden informatie mist, komt de inschrijving te vervallen.
Zowel de inschrijving van de loting als de loting zelf, zullen plaatsvinden onder toezicht van Mr. Rosenbaum, Notaris te Emmen. De notaris zal alle inschrijvingen controleren en alle lootjes aftekenen. Ook tijdens de loting zal hij toezien op een eerlijke gang van zaken.

Minder vrijblijvend, geen overdrachten meer naar de wachtlijst
Afgelopen edities is gebleken dat inschrijven voor the Carbage run te vrijblijvend is. Er werd teveel geannuleerd en in die gevallen werd de inschrijving overgedragen naar iemand op de wachtlijst. Dat gaan we niet meer doen want dit gaat ten koste van de Runners die wel écht willen meedoen. Als je annuleert wordt geen inschrijfgeld meer gerestitueerd of doorverkopen van het ticket naar iemand op de wachtlijst mogelijk gemaakt. Wij raden dus aan om zelf bij je reisverzekering een annuleringsverzekering af te sluiten, net als je met een vakantie doet. Heb je een gegronde reden om te annuleren? Dan zal je annuleringsverzekering niet moeilijk doen om je gemaakte kosten te vergoeden.

Regels bij de loting
Om de loting zo eerlijk mogelijk te maken hebben we een aantal regels opgesteld:

 • Er wordt geloot op team, niet op persoon
 • Je schrijft je volledige team in voor de loting met alle teamleden en hun gegevens (zie bovenstaande tekst voor de benodigde gegevens)
 • Ieder team en/of persoon kan zich maar één keer inschrijven
 • Als de gegevens van een ingeschreven teamlid niet compleet zijn ingevuld, wordt de inschrijving niet meegenomen in de loting
 • Startbewijzen zijn niet overdraagbaar, dus niet te verkopen en niet meer over te dragen aan vrienden, bekenden, vage kennissen etc.
 • Startbewijzen worden niet meer overgedragen aan de mensen op de wachtlijst, dit omdat er teveel annuleringen zijn geweest in het verleden. Inschrijven bleek te vrijblijvend en dit gaat ten koste van de teams die wel echt mee willen doen
 • De gelukkige teams die zijn ingeloot ontvangen uiterlijk 3 september een mail met daarin een betalingslink om het inschrijfgeld te voldoen. Deze betaling moet uiterlijk 10 september zijn voldaan. Zo niet, dan vervalt de inschrijving.
 • Mocht een team na de loting/inschrijving de samenstelling door omstandigheden moeten veranderen en/of een deelnemer willen toevoegen dan kan dit alleen met schriftelijke toestemming van de organisatie. Er kan echter nooit een teamlid worden toegevoegd die in de loting heeft meegedaan en daarbij bij een ander team ingeschreven stond. Dus ieder persoon die meedoet in de loting en buiten de boot valt, of zijn inschrijving niet betaalt, kan achteraf nooit toegevoegd worden aan een ander team dat wel meedoet.
 • Voor het wijzigen van teamleden binnen een team geldt: er moet altijd minimaal één van de deelnemers meerijden die oorspronkelijk stond ingeschreven bij de loting. Dus niet alle teamleden kunnen worden gewijzigd. Wijzigen kan alleen met schriftelijke toestemming van de organisatie.
 • Mocht achteraf bij de documentencontrole blijken dat de gegevens van een of meerdere deelnemers niet kloppen met de gegevens die zijn ingevoerd voor de loting, dan vervalt de inschrijving.

Route Zomer Editie 2017 van the Carbage run