Over Carbage run

The Carbage run is de ultieme 5-daagse rally door Europa in een barrel van max. 500 Euro.

Altijd al mee willen doen aan de Gumball Rally? Maar helaas (nog) niet in het bezit van een Ferrari of Aston Martin? Stop maar met sparen, want the Carbage Run is veel leuker! Europa’s grootste en gekste barrelrally. Een 5-daags avontuur door Europa in een auto die niet meer mag kosten dan 500 Euro. Begonnen in 2009 en inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat met 3 verschillende edities waar per jaar zo’n 1.200 voertuigen en 3.000 mensen aan meedoen.

De uitdaging
Het is de uitdaging om met een oud barrel een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van enkele duizenden kilometers. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijg je opdrachten mee waarmee je punten kunt scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan je in bizarre situaties brengen waar je nog lang over na zult praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en ga je een boel lol maken met je mede-runners. Maar met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst maar je staat er zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar jij deel van uitmaakt.

Edities
Er zijn elk jaar drie verschillende edities van the Carbage run:

  • Zomer editie
  • Winter editie
  • Brommer editie

De zomer en winter editie worden beide gereden met auto’s van max. 500 Euro en de Brommer editie wordt gereden op brommers van max. 500 Euro.

De auto (of brommer)
De auto (of brommer) waarmee wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 500 Euro. Daarnaast mag het bouwjaar van het voertuig niet hoger zijn dan 1998. Voordat je aan de start verschijnt heb je je eerste uitdaging al te pakken en ga je al flinke voorpret beleven. We dagen je namelijk uit om met een zo origineel mogelijke auto (of brommer) aan de start te verschijnen. Een auto die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee je veel bekijks gaat trekken. En stel je dan eens voor dat je een week lang door Europa toert met nog een paar honderd van die gekken. In de steden en dorpjes waar we doorheen rijden wordt over 20 jaar nog over jullie gepraat! Natuurlijk moet het voertuig aan alle wettelijke eisen voldoen en moet deze APK gekeurd zijn. Daarnaast is een verzekering verplicht.

De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. Dit geldt voor alle edities. Wij zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent en dat je fantastische routes gaat rijden die je niet snel meer zult vergeten. We laten je Europa door een andere bril zien, door niet naar de bekende oorden en over drukke snelwegen te rijden. Je gaat Europa beleven in Carbage style: afzien, avontuur, feest, uitdaging, lol maken en autorijden!

Meedoen?
Wil je meedoen? Dan ben je niet de enige! Er is meer animo dan dat er startplaatsen beschikbaar zijn. Voorheen ging de inschrijving op een bepaalde datum en tijdstip open en ging het erom wie het eerst was. Nadat de Zomer editie van 2015 binnen 1 minuut uitverkocht was hebben we besloten om te gaan loten. Gelijke kansen voor iedereen!