Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomer editie 2024: Engeland & Wales

26 augustus @ 09:00 - 31 augustus @ 00:30

Uitverkocht!

We gaan weer naar het Verenigd Koninkrijk!
In 2015 is the Carbage run hier ook geweest en het is tijd om nog een keer de plas over te gaan. Een volledig nieuwe route door Engeland en Wales.

De uitdaging
Het is de uitdaging om met een oud barrel een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van zo’n 2.000 kilometer. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijg je opdrachten mee waarmee je punten kunt scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan je in bizarre situaties brengen waar je nog lang over na zult praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en ga je een boel lol maken met je mede-runners. Maar met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst maar je staat er zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar jij deel van uitmaakt.

De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. Wij zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent en dat je fantastische routes gaat rijden die je niet snel meer zult vergeten. We laten je Europa door een andere bril zien, door niet naar de bekende oorden en over drukke snelwegen te rijden. De startlocatie ligt in Engeland, op zo’n 30 tot 45 minuten rijden van Dover, in Kent. Dit is na 5 dagen ook de finishlocatie en je eindigt dus op hetzelfde punt zodat je gemakkelijk terug kunt naar het vasteland van Europa. De route brengt je over de allermooiste wegen van Engeland en Wales en laat je zien dat een Road Trip door het Verenigd Koninkrijk misschien juist wel mooier is als deze niet door Schotland gaat.

De auto
De auto waarmee wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 500 Euro. Daarnaast moet de auto minimaal 20 jaar oud zijn. Voordat je aan de start verschijnt heb je je eerste uitdaging al te pakken en ga je al flinke voorpret beleven. We dagen je namelijk uit om met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Een auto die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee je veel bekijks gaat trekken. En stel je dan eens voor dat je een week lang door Europa toert met nog een flink aantal van die gekken. In de steden en dorpjes waar we doorheen rijden wordt over 20 jaar nog over jullie gepraat! Natuurlijk moet het voertuig aan alle wettelijke eisen voldoen en moet deze APK gekeurd zijn. Daarnaast is een verzekering verplicht.

Wanneer?
Zomer editie 2024 door Engeland & Wales wordt gereden van 26 t/m 30 augustus (maandag t/m vrijdag). De Carbage run camping is al open op de zondagmiddag voor vertrek en natuurlijk t/m zaterdag 31 augustus. Zodat je de dag voorafgaand aan de run en de avond na afloop kunt overnachten op de gezelligste camping van the Carbage run.

Inschrijven
Deze editie is uitverkocht. Ben je al ingeschreven en wil je een extra deelnemer of camping-ticket toevoegen? Dat kan hier: https://eventix.shop/wwrq8xrt

Overtochten
Het is onmogelijk om alle deelnemers op een overtocht te boeken met de groepsgrootte van the Carbage run. Kosten voor ferries zijn niet inbegrepen in het inschrijfgeld en moeten door deelnemer zelf worden geboekt. Er zijn verschillende mogelijkheden om in Engeland te komen: verschillende ferry routes op vele verschillende tijden of zelfs via de Eurotunnel. Na inschrijving krijg je een overzicht met alle mogelijkheden en kun je zelf bepalen hoe je in Engeland komt voor de start. De startlocatie ligt op zo’n 30 tot 45 minuten rijden van Dover, in Kent.

The Carbage run Camping
Elke avond bieden wij de mogelijkheid om te kamperen op de finishlocatie. Een hele simpele camping, niet luxe, maar wel veilig en absoluut de gezelligste plek om te overnachten samen met je mederunners tijdens the Carbage run. Natuurlijk zijn alle voorzieningen aanwezig zoals douches, toiletten, catering, muziek en gezelligheid. The Carbage run Camping wordt vaak gebouwd op hele bijzondere locaties waar je normaal nooit zou overnachten.

Wat kun je winnen?
Zoals eerder genoemd krijg je elke dag uitdagende opdrachten mee die je in gekke situaties terecht brengen. Hiermee kun je punten scoren. Het team met de meeste punten aan het einde van de week is de winnaar. Daarnaast is er een prijs voor de meest originele auto, die wordt democratisch bepaald, alle deelnemers kunnen stemmen. Eigenlijk is iedereen winnaar want de reis is de prijs, maar toch zijn er leuke geldbedragen te winnen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:

1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-

Originaliteitsprijs: € 500,-

“Prijs” voor de auto die te duur is
Er is nog een prijs: je kunt ook stemmen op de auto die te duur is. Omdat het een barrelrally is hopen we dat ieder team ook echt in een barrel meerijdt. Het team dat de prijs voor de te dure auto wint mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een tegenprestatie leveren waardoor het ze hopelijk vergeven wordt door alle mede-Carbage runners.

Regels
Als je inschrijft ga je akkoord met het REGLEMENT voor de Zomer editie 2024.

Gegevens

Begin:
26 augustus @ 09:00
Einde:
31 augustus @ 00:30
Kosten:
Uitverkocht!
Evenement Categorie:

Locatie

Engeland & Wales