Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomer editie 2025 – Baltische Staten

30/06/2025 @ 08:00 - 04/07/2025 @ 23:30

Inschrijving open in oktober

We gaan weer naar de Baltische Staten!
In 2017 is the Carbage run hier ook geweest maar met deze volledige nieuwe route ga je nog veel meer zien van deze bijzondere landen.

De uitdaging
Het is de uitdaging om met een oud barrel een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van zo’n 2.000 kilometer. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijg je opdrachten (challenges) mee waarmee je punten kunt scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan je in bizarre situaties brengen waar je nog lang over na zult praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en ga je een boel lol maken met je mede-runners. Maar met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst maar je staat er zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar jij deel van uitmaakt. Het voordeel van het reizen in een grote groep is dat je nooit lang hoeft te wachten op hulp.

De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. Wij zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent en dat je fantastische routes gaat rijden die je niet snel meer zult vergeten. We laten je Europa door een andere bril zien, door niet naar de bekende oorden en over drukke snelwegen te rijden. De startlocatie ligt in Duitsland, in het Oosten van het land, in de deelstaat Brandenburg. De eerste dag rijden we door Polen en daar overnachten we ook. Op de 2e dag komen we aan in Litouwen. In de dagen daarna krijg je de mooiste wegen en de meest bijzondere plekken van Estland, Letland en Litouwen te zien. We rijden zo min mogelijk over de snelweg, sterker nog: veel wegen in de Baltische Staten zijn onverhard. Gravelwegen maken dus een belangrijk onderdeel uit van deze route. Heb je hier een 4×4 voor nodig? Nee natuurijk niet, de onverharde wegen zijn hier prima begaanbaar. Scroll naar beneden voor meer details over de route.

De auto
De auto waarmee wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 1.000 Euro. Daarnaast moet de auto minimaal 20 jaar oud zijn. Voordat je aan de start verschijnt heb je je eerste uitdaging al te pakken en ga je al flinke voorpret beleven. We dagen je namelijk uit om met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Een auto die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee je veel bekijks gaat trekken. En stel je dan eens voor dat je een week lang door Europa toert met nog een flink aantal van die gekken. In de steden en dorpjes waar we doorheen rijden wordt over 20 jaar nog over jullie gepraat! Natuurlijk moet het voertuig aan alle wettelijke eisen voldoen en moet deze APK gekeurd zijn. Daarnaast is een WA- en een SVI-verzekering verplicht.

Wanneer?
Zomer editie 2025 door de Baltische Staten wordt gereden van 30 juni t/m 4 juli (maandag t/m vrijdag). The Carbage run camping is al open op de zondagmiddag voor vertrek en natuurlijk t/m zaterdag 5 juli. Zo kun je de dag voorafgaand aan de run en de avond na afloop overnachten op de gezelligste camping van the Carbage run.

Inschrijven
De inschrijving gaat open op maandag 14 oktober om 20.00 uur.
Zorg dat je er op tijd bij bent want de Zomer editie van the Carbage run is al 15 jaar uitverkocht.

The Carbage run Camping
Elke avond bieden wij de mogelijkheid om te kamperen op de finishlocatie. Een hele simpele camping, niet luxe, maar wel veilig en absoluut de gezelligste plek om te overnachten samen met je mederunners tijdens the Carbage run. Natuurlijk zijn alle voorzieningen aanwezig zoals douches, toiletten, catering, muziek en gezelligheid. The Carbage run Camping wordt vaak gebouwd op hele bijzondere locaties waar je normaal nooit zou overnachten.

Wat kun je winnen?
Zoals eerder genoemd krijg je elke dag uitdagende opdrachten mee die je in gekke situaties terecht brengen. Hiermee kun je punten scoren. Het team met de meeste punten aan het einde van de week is de winnaar. Daarnaast is er een prijs voor de meest originele auto, die wordt democratisch bepaald, alle deelnemers kunnen stemmen. Eigenlijk is iedereen winnaar want de reis is de prijs, maar toch zijn er leuke geldbedragen te winnen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:

1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-

Originaliteitsprijs: € 500,-

“Prijs” voor de auto die te duur is
Er is nog een prijs: je kunt ook stemmen op de auto die te duur is. Omdat het een barrelrally is hopen we dat ieder team ook echt in een barrel meerijdt. Het team dat de prijs voor de te dure auto wint mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een tegenprestatie leveren waardoor het ze hopelijk vergeven wordt door alle mede-Carbage runners.

Regels
Alle regels, prijzen en voorwaarden komen in september op de site te staan.

1e etappe
Afstand: ± 475 km
We starten in Duitsland, in de deelstaat Brandenburg, in het Oosten van Duitsland. Je rijdt bijna de hele dag door Polen, over binnendoorweggetjes waar je waarschijnlijk nog nooit eerder bent geweest. En Polen is ook het land waar je overnacht aan het einde van deze etappe.

2e etappe
Afstand: ± 450 km
Vandaag doen we nog een stukje Polen en rijden daarna Litouwen binnen en dit is ook waar we eindigen: in de buurt van Vilnius.

3e etappe
Afstand: ± 425 km
De eerste helft van de dag ga je de binnenlanden van Litouwen doorkruisen en rond de middag rij je Letland binnen. Aan de oostkant van dit prachtige land rijden we in noordelijke richting. Je overnacht vanavond in Letland, in de buurt van de grens met Estland.

4e etappe
Afstand: ± 450 km
Binnen een uur zit je in Estland. Daar ga je de rest van de dag rondrijden en ook overnachten doen we in Estland. De route brengt je door verschillende hoeken van het land waardoor je een goede indruk van Estland krijgt.

5e etappe
Afstand: ± 475 km
Op de laatste dag van deze Road Trip rij je door Letland, terug naar Litouwen. Via de beroemde kruisheuvel rij je richting Poolse grens. En in dit grensgebied is de finish, waar je gaat vieren dat je de eindstreep van deze unieke borrelrally gehaald hebt!

Gegevens

Begin:
30/06/2025 @ 08:00
Einde:
04/07/2025 @ 23:30
Kosten:
Inschrijving open in oktober
Evenement Categorie:

Locatie

Privé: Baltische Staten