Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomer editie 2025 – Servië en Bosnië

25/08/2025 @ 08:00 - 29/08/2025 @ 23:30

Inschrijving opent in Oktober

Misschien wel de mooiste route van de afgelopen 15 jaar…
The Carbage run is al eens eerder in Bosnië en Servië geweest, maar we hebben altijd maar een klein hoekje van deze landen gezien. Nu gaan we diep Servië in en krijg je een kant van Bosnië te zien die nog onbekend voor je is.

De uitdaging
Het is de uitdaging om met een oud barrel een prachtige 5-daagse tocht door Europa af te leggen van zo’n 2.000 kilometer. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijg je opdrachten (challenges) mee waarmee je punten kunt scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan je in bizarre situaties brengen waar je nog lang over na zult praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en ga je een boel lol maken met je mede-runners. Maar met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst maar je staat er zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar jij deel van uitmaakt. Het voordeel van het reizen in een grote groep is dat je nooit lang hoeft te wachten op hulp.

De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. Wij zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent en dat je fantastische routes gaat rijden die je niet snel meer zult vergeten. We laten je Europa door een andere bril zien, door niet naar de bekende oorden en over drukke snelwegen te rijden. De startlocatie ligt het Zuiden van Duitsland. De eerste dag rijden we door Oostenrijk, Slovenië en Kroatië. En dit laatste land is ook waar we overnachten. Op de 2e dag gaan we Bosnië in en overnachten in de buurt van Sarajevo. Op dag 3 is Servië aan de beurt, waar we overnachten in het Zuid-Oosten van het land. De 4e etappe brengt je langs de grens met Roemenië en de finish is net over de grens, in Hongarije. Op de laatste dag rijden we door Hongarije, Slowakije en Tsjechië. De finish is in de buurt van Brno. Dus als je de Roemeense grens nog even oversteekt heb je gewoon 10 landen bezocht in 5 dagen!

De auto
De auto waarmee wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 1.000 Euro. Daarnaast moet de auto minimaal 20 jaar oud zijn. Voordat je aan de start verschijnt heb je je eerste uitdaging al te pakken en ga je al flinke voorpret beleven. We dagen je namelijk uit om met een zo origineel mogelijke auto aan de start te verschijnen. Een auto die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee je veel bekijks gaat trekken. En stel je dan eens voor dat je een week lang door Europa toert met nog een flink aantal van die gekken. In de steden en dorpjes waar we doorheen rijden wordt over 20 jaar nog over jullie gepraat! Natuurlijk moet het voertuig aan alle wettelijke eisen voldoen en moet deze APK gekeurd zijn. Daarnaast is een WA- en een SVI-verzekering verplicht.

Wanneer?
Zomer editie 2025 naar Bosnië en Servië wordt gereden van 25 t/m 29 augustus (maandag t/m vrijdag). The Carbage run camping is al open op de zondagmiddag voor vertrek en natuurlijk t/m zaterdag 30 augustus. Zo kun je de dag voorafgaand aan de run en de avond na afloop overnachten op de gezelligste camping van the Carbage run.

Inschrijven
De inschrijving gaat open op maandag 14 oktober om 20.00 uur.
Zorg dat je er op tijd bij bent want de Zomer editie van the Carbage run is al 15 jaar op rij uitverkocht.

The Carbage run Camping
Elke avond bieden wij de mogelijkheid om te kamperen op de finishlocatie. Bij deze editie betekent dat dat je elke avond in een ander land overnacht. Een hele simpele camping, niet luxe, maar wel veilig en absoluut de gezelligste plek om te overnachten samen met je mederunners tijdens the Carbage run. Natuurlijk zijn alle voorzieningen aanwezig zoals douches, toiletten, catering, muziek en gezelligheid. The Carbage run Camping wordt vaak gebouwd op hele bijzondere locaties waar je normaal nooit zou overnachten.

Wat kun je winnen?
Zoals eerder genoemd krijg je elke dag uitdagende opdrachten mee die je in gekke situaties terecht brengen. Hiermee kun je punten scoren. Het team met de meeste punten aan het einde van de week is de winnaar. Daarnaast is er een prijs voor de meest originele auto, die wordt democratisch bepaald, alle deelnemers kunnen stemmen. Eigenlijk is iedereen winnaar want de reis is de prijs, maar toch zijn er leuke geldbedragen te winnen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:

1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-

Originaliteitsprijs: € 500,-

“Prijs” voor de auto die te duur is
Er is nog een prijs: je kunt ook stemmen op de auto die te duur is. Omdat het een barrelrally is hopen we dat ieder team ook echt in een barrel meerijdt. Het team dat de prijs voor de te dure auto wint mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een tegenprestatie leveren waardoor het ze hopelijk vergeven wordt door alle mede-Carbage runners.

Regels
Alle regels, prijzen en voorwaarden komen in september op de site te staan.

1e etappe
Afstand: ± 475 km
We starten in Duitsland, vervolgens rijden we door Oostenrijk en Slovenië, de finish bevindt zich net over de grens in Kroatië. Ook al zijn we al heel vaak door Slovenië gereden, er zitten toch weer een aantal prachtige wegen in de route die je nog niet eerder hebt gezien!

2e etappe
Afstand: ± 450 km
Een klein stukje Kroatië nog, voordat we Bosnië binnenrijden. Een prachtige route over kronkelige wegen die eindigt in de buurt van Sarajevo.

3e etappe
Afstand: ± 450 km
Voor de middag ben je in Servië, over de mooiste B-wegen, bergpassen en geitepaden van dit prachtige land. Servië is ook het land waar we vandaag finishen en overnachten.

4e etappe
Afstand: ± 425 km
Richting Roemeense grens (en die kun je zelfs oversteken als je dat wilt). Adembenemende uitzichten, veel bochten en prachtige natuur. Aan het einde van de dag rij je Hongarije binnen, waar het bijna altijd mooi weer is. Vlak na de grens vind je de finish en camping van de vierde etappe.

5e etappe
Afstand: ± 475 km
Vanuit Hongarije naar Slowakije, waar we een aantal prachtige routes gaan rijden voordat we Tsjechië binnenrijden, het land waar we finishen. In de buurt van Brno ligt de eindstreep van deze road trip. Hier gaan we vieren dat je de finish hebt gehaald!

Gegevens

Begin:
25/08/2025 @ 08:00
Einde:
29/08/2025 @ 23:30
Kosten:
Inschrijving opent in Oktober
Evenement Categorie:

Locatie

Privé: Servie en Bosnie