Skip to content Skip to footer

Over Carbage run

Uitdaging
Het is de uitdaging om met een oud barrel een fantastische 5-daagse Road Trip door Europa af te leggen van een paar duizend kilometer. De route is elk jaar anders en brengt je over de mooiste wegen van Europa naar bijzondere plekken waarvan je het bestaan niet eens wist. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar je kunt wel prijzen winnen. Elke dag krijg je opdrachten mee waarmee je punten kunt scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan je in bizarre situaties brengen waar je nog lang over na zult praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en ga je een boel lol maken met je mede-runners. Maar met een oud barrel is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je auto het niet begeeft. The Carbage run heeft geen sleepwagen, pechservice of technische dienst maar je staat er zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar jij deel van uitmaakt.

Edities
Voor de Nederlanders en Belgen worden jaarlijks 5 edities van the Carbage run georganiseerd:
– 2 verschillende Zomer edities
– 2 verschillende Winter edities
– 1 Brommer editie

De auto (of brommer)
De auto (of brommer) waarin wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 1.000 Euro. Daarnaast moet het voertuig minimaal 20 jaar oud zijn. Voordat je aan de start verschijnt heb je je eerste uitdaging al te pakken en ga je al flinke voorpret beleven. We dagen je namelijk uit om met een zo origineel mogelijke auto (of brommer) aan de start te verschijnen. Een auto die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee je veel bekijks gaat trekken. En stel je dan eens voor dat je een week lang door Europa toert met nog een paar honderd van die gekken. In de steden en dorpjes waar we doorheen rijden wordt over 30 jaar nog over jullie gepraat! Natuurlijk moet het voertuig aan alle wettelijke eisen voldoen en moet deze APK gekeurd zijn. Daarnaast is een WA- en SVI-verzekering verplicht.

De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. Dit geldt voor alle edities. Wij zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent en dat je fantastische routes gaat rijden die je niet snel meer zult vergeten. We laten je Europa door een andere bril zien, door niet naar de bekende oorden en over drukke snelwegen te rijden. Je gaat Europa beleven in Carbage style: afzien, avontuur, feest, uitdaging, lol maken en autorijden!

Carbage run Camping
Bij de Brommer en Zomer edities van the Carbage run wordt er een speciale Carbage run Camping gebouwd. Elke avond in een ander land, in een andere stad. Slapen, eten, drinken, gezelligheid en entertainment. Dit is de ultieme overnachtingsplek tijdens de road trip van je leven. Het is zeker niet luxe, maar alle voorzieningen zijn aanwezig. Wel is dit the place to be tijdens the Carbage run.

Meedoen?
Wil je meedoen? Dan ben je niet de enige! Bijna alle edities van the Carbage run zijn snel uitverkocht en hebben wachtlijsten. Dus als je de ultieme Road Trip wilt meemaken moet je op tijd inschrijven. Wil je weten welke edities er dit jaar worden gereden, waar ze naartoe gaan en wanneer de inschrijving open gaat? Bekijk dan de verschillende edities.