Winter edition 2019
Dit is alweer de 8e Winter edition van the Carbage run. De ultieme road trip door de sneeuw in een oud barrel. Elk jaar rijden we een nieuwe, uitdagende en unieke route. In 2019 gaan we een nieuw land aan ons repertoire toevoegen: Finland. Hier zijn we in de geschiedenis van the Carbage run nog nooit eerder geweest. Durf jij het aan om met een auto van max. 500 Euro in 5 dagen ruim 2.500 km door Scandinavië te rijden?

Wanneer?
De Winter edition 2019 van the Carbage run wordt gehouden van 11 t/m 15 februari 2019.

Route
Elk jaar is de route anders. In 2019 gaan we naar Scandinavië. Ook al is dit de 3e keer naar het Noorden, je kunt een compleet nieuwe en unieke route verwachten. Voor het eerst zal the Carbage run Finland bezoeken. Je rijdt in 5 dagen door Denemarken, Zweden en Finland.
– Start: Kopenhagen
– Finish: Helsinki

De route is bijna 2.500 kilometer. Uitdagende wegen, prachtige landschappen, bijzondere bezienswaardigheden en vooral veel sneeuw! De exacte adressen van de finishlocaties worden op uiterlijk 31 december 2018 bekend gemaakt in het handboek dat je dan ontvangt.

De terugreis
Het is een flink stuk rijden vanuit Helsinki naar Nederland. Maar je hoeft niet persé het hele stuk te rijden. Er zijn diverse ferry-overtochten die je terugreis een stuk aangenamer en goedkoper maken. Als je bent ingeloot zullen wij je van meer informatie voorzien omtrent de mogelijkheden.

De Auto
Al voordat je aan de start verschijnt, heb je de eerste uitdaging te pakken. De dagwaarde van je auto mag niet hoger zijn dan 500 Euro en het bouwjaar mag niet hoger zijn dan 1999. En natuurlijk moet je auto aan alle wettelijke eisen voldoen. Maar daarnaast dagen wij je uit om niet met zomaar een oud barrel aan te start te verschijnen. Gebruik je verborgen talenten en fantastische creativiteit en verschijn met het meest originele barrel aan de start!

Wat kost het?

Het inschrijfgeld bedraag 399,- Euro voor een team inclusief 2 deelnemers. Voor elk extra teamlid wordt 49,- Euro in rekening gebracht. Ieder team ontvangt 2 rallyschildjes en een stickerset bestaande uit 2 deurstickers en een raamsticker. Schildjes en stickerset zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld.

Prijzen
The Carbage Run gaat niet om tijd en/of snelheid. Elke dag krijg je uitdagende en gekke opdrachten mee die er voor zorgen dat je in de meest vreemde situaties terecht komt. Met deze opdrachten kun je punten verdienen. Het team met de meeste punten is de winnaar. Daarnaast wordt er een prijs uitgereikt aan het team met de meest originele auto. Dit wordt democratisch bepaald op basis van stemmen. De prijzen zijn als volgt:
1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-
Originaliteitsprijs: € 500,-

Los van het prijzengeld valt er nog iets veel belangrijkers te verdienen: alle vier de prijswinnaars krijgen voorrang bij de inschrijving voor de Winter editie 2020 van the Carbage run (en dus zekerheid op deelname). Ze hoeven namelijk niet mee te doen met de loting.

Inschrijven
Inschrijven gaat op basis van loting. De reden hiervoor is dat de vraag vele malen groter is dan het aanbod. Je kunt je inschrijven voor de loting van 2 t/m 9 april 2018. Tickets worden verkocht via Eventix. Omdat je eerst een lot/ticket voor de loting moet kopen hoef je deze niet af te rekenen. In de Eventix Ticket Shop “koop” je een gratis ticket voor de loting. Hierbij moeten alle gevraagde gegevens verplicht worden ingevuld. Wanneer er gegevens ontbreken of onjuist blijken te zijn dan wordt je niet meegenomen in de loting. Het is verplicht om je hele team (dus alle deelnemers) in één keer in te schrijven voor de loting. Slechts één teamlid (de team captain) kan de inschrijving voor het gehele team verzorgen. Je kunt je slechts één keer inschrijven voor de loting. Ben je niet ingeloot? Dan is het niet toegestaan om achteraf met een ander team mee te rijden dat wel is ingeloot. Inschrijven voor de loting kan HIER.
Loting
Mr. Rosenbaum, notaris te Emmen zal de trekking voor zijn rekening nemen. Op 13 april om 21.00 uur wordt de uitslag van de loting bekend gemaakt op de Facebook-pagina van the Carbage run. Ben je ingeloot? Dan ontvang heb je tot 25 april de tijd om het inschrijfgeld te voldoen. Hiervoor ontvang je op uiterlijk 19 april instructies.

Let op! bij annulering wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd, ook niet als er een wachtlijst voor het evenement bestaat. Zorg daarom zelf voor een annuleringsverzekering. Inschrijvingen zijn niet overdraagbaar.

Regels
Europa’s grootste Road Trip kent ook een aantal regels. Wanneer je je inschrijft ga je akkoord met het reglement. Het volledige reglement voor de Winter editie 2019 van the Carbage run vind je HIER (PDF-bestand).