Skip to content Skip to footer

FAQ

Ja! Maar je mag je ticket ook houden voor volgend jaar of ruilen voor een andere editie.
Als een editie van the Carbage run niet door kan gaan vanwege Corona, dan wordt deze verplaatst naar volgend jaar. Je kunt dan kiezen voor behoud van het ticket, ruilen voor een andere editie, of geld terug.

Binnen 30 dagen na inschrijving kun je kosteloos annuleren en wordt het inschrijfgeld terugbetaald.
Daarna wordt geen inschrijfgeld meer gerestitueerd maar kun je je ticket wel veilig verkopen via TicketSwap (dit kan tot uiterlijk 4 weken voor de start).

Mocht de organisatie de editie niet door kunnen laten gaan vanwege overmacht, pandemie, etc. Dan wordt de editie verplaatst naar een nieuwe datum. In dat geval krijg je de keuze tussen behoud van ticket, ruilen voor een andere editie, of volledige terugbetaling van het inschrijfgeld.

Door op INSCHRIJVEN te klikken op deze website. In de EDITIES op deze website kun je voor elke editie zien wanneer de inschrijving geopend is.

Nee, het rijden in de winter brengt grotere risico’s met zich mee. Daarom stellen we strengere eisen aan zowel de auto als de deelnemers. Zo moet elke bestuurder minimaal 4 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Ook worden strengere eisen gesteld aan de auto. Zo moet je auto voorzien zijn van winterbanden en moet je verplicht sneeuwkettingen bij je hebben. Bij de Zomer Editie bieden we overnachtingen aan op the Carbage run Camping. Dit is in de winter niet mogelijk dus voor de zomer editie bestaan er extra regels voor de camping die niet voor de Winter Editie gelden.

De maximale waarde is een richtlijn. Je hoeft niets aan te tonen d.m.v. een factuur of taxatie. Het gaat erom dat je met een oud barrel (die uiteraard wel aan de wettelijke eisen voldoet) aan de start verschijnt. Doe je dat niet? Dan merk je dat vanzelf, onderlinge sociale controle is de beste controle. Ook is er een “prijs” voor de auto die te duur is. Deze wordt door stemmen bepaald. De “winnaar” mag zich bij de prijsuitreiking op het podium verantwoorden en een gepaste tegenprestatie verzinnen.
Op het bouwjaar wordt wel streng gecontroleerd. Het maximum bouwjaar is 2000.

Bij pech onderweg heb je een leuke uitdaging te pakken! Maar natuurlijk sta je er niet alleen voor. Het is voor alle deelnemers verplicht om te stoppen als je een andere deelnemer langs de kant ziet staan met pech (en dat gebeurt best vaak). Iedereen helpt elkaar bij the Carbage run! Voor de brommer editie is dit iets anders geregeld. Daar hebben we een bezemwagen die aan het eind van de dag op vaste tijdstippen de route rijdt en gestrande deelnemers meeneemt. Een brommer gaat namelijk veel sneller kapot dan een auto en kan geen verzekering afsluiten met pechservice in het buitenland. Deze brommers worden meegenomen naar de finishlocatie van die dag, vervolgens moet je jezelf weer zien te redden. Voor je auto kun je een verzekering met pechhulp afsluiten, maar doe dit nooit bij de ANWB, deze laten je staan. Informeer dus goed naar de voorwaarden.

Minimum leeftijd is 18 jaar, ook als je niet achter het stuur plaatsneemt. Dus alle inzittenden moeten 18 jaar of ouder zijn. Voor de Winter Editie geldt dat je minimaal 4 jaar in het bezit moet zijn van een rijbewijs. Voor de Zomer Editie is dit 2 jaar.

Uiterlijk 4 weken voor de start van de run ontvang je van ons het handboek. Hierin vind je een overzicht met waar de finishlocaties zich exact bevinden. Vervolgens kun je hiermee aan de slag om zelf je overnachtingen te boeken. Boek niets voordat je precies weet waar de finish is want anders zou het wel eens kunnen zijn dat je erg ver verwijderd bent van de finishlocatie. We laten iedereen vrij in welk hotel hij/zij boekt omdat iedereen verschillende wensen en voorkeuren heeft. De finishlocaties bevinden zich altijd in of nabij grotere plaatsen met voldoende hotelbedden, dus relax, er is altijd voldoende beschikbaarheid!

Ja dit kan. De gegevens van de auto/brommer kun je op een later tijdstip aan ons doorgeven. Dit kan tot 2 maanden voor de start.

Uiterlijk 4 weken voor de start ontvang je het Carbage Run Handboek. Hierin vind je werkelijk alle informatie en details die je moet weten om je goed voor te bereiden maar ook hoe alles tijdens de run verloopt.

Uiteraard, iedereen die bij wil dragen aan jouw deelname in ruil voor reclame op de auto moet dat vooral doen.

Dat bepaal je helemaal zelf. Slaap je in het Hilton of op the Carbage run Camping? Koop je een benzineslurpende V8, of een klein koekblikkie? Ga je elke nacht zwaar stappen, of ga je af en toe ook vroeg naar bed? Hou je je aan de verkeersregels, of elke dag een paar boetes? Je bepaalt helemaal zelf wat dit avontuur je gaat kosten!

Die worden in de week voor de start opgestuurd naar het adres van de teamcaptain.

Als je bent ingeschreven krijg je van ons een stickerset. Hou een ruimte van 50x20cm vrij op de beide voorportieren van de auto. Het is verplicht om deze stickers (volledig intact) aan te brengen.

Veel verzekeringsmaatschappijen hebben een uitsluiting voor het deelnemen aan rally’s en/of toerritten. Niet alle verzekeringsmaatschappijen zullen je auto willen verzekeren. Maar er zijn genoeg maatschappijen die er geen problemen mee hebben. Lukt het bij de een niet probeer dan een ander. Het resultaat van the Carbage run is nooit afhankelijk van snelheid en/of tijd, meld dit bij je verzekeraar. Het is verplicht te melden bij je verzekeraar dat je meedoet aan the Carbage run. Dit moet je ook schriftelijk aan de organisatie kunnen aantonen.

Aan de Nederlandse Carbage run mogen alleen auto’s meedoen met een Nederlands of Belgisch kenteken. Auto’s met kentekens uit andere landen zijn niet toegestaan.

Ja, dit is toegestaan, mits de auto waarin jullie deelnemen voldoet aan alle wettelijke eisen om meer dan 4 personen te vervoeren met een maximum van 9 inzittenden.

Het reglement moet door alle deelnemers ondertekend worden. Dit gebeurt digitaal. Je krijgt van ons een uitnodiging per e-mail met daarin en link om het reglement te ondertekenen. Deze uitnodiging ontvang je uiterlijk 4 weken voor de start van het evenement. Daarnaast moet je een geldige groene kaart meenemen naar de start. De groene kaart wordt gecontroleerd bij de start en ook de paspoorten en/of ID-kaarten van alle deelnemers worden bij de start gecontroleerd. Ook moet je het ticket laten zien, deze wordt gescand bij de keuring. Dit mag een geprint ticket zijn maar we kunnen de QR-code ook van je telefoon scannen.

Weinig! The Carbage run Camping is er tijdens de brommer en zomer editie. Deze bevindt zich altijd op de finishlocatie. Er is geen elektriciteit maar natuurlijk wel alle benodigde sanitaire voorzieningen, zoals douches en toiletten. The Carbage run Camping is zeker geen kuuroord, maar is wel de gezelligste plek om te overnachten tijdens the Carbage run!

Pas op! The Carbage Run is erg verslavend. Deelname kan na afloop ernstige ontwenningsverschijnselen met zich mee brengen!