Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Brommer editie 2024: naar Schotland

7 augustus @ 13:00 - 12 augustus @ 23:30

Inschrijving open

Op de Brommer naar Glasgow!

Met maximaal 49,9 cc door Engeland naar Schotland.

De uitdaging
Het is de uitdaging om op een oude brommer een tocht van ruim 1.000 km af te leggen door Engeland en om uiteindelijk zelfs in Schotland aan te komen. The Carbage run gaat niet om snelheid en/of tijd maar wel om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken! Het gaat er niet om wie het eerste aankomt maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement. Elke dag krijg je opdrachten mee waarmee je punten kunt scoren en het team met de meeste punten aan het einde van de week wint. De opdrachten gaan je in bizarre situaties brengen waar je nog lang over na zult praten. Natuurlijk is er elke avond gezelligheid en ga je een boel lol maken met je mede-runners. Maar met een oude brommer is de kans natuurlijk groot dat je pech krijgt onderweg. En dat is nou precies de bedoeling! Je bent geen echte Carbage runner als je brommer het niet begeeft. Je staat er in zo’n geval zeker niet alleen voor. Van je mede-runners moet je het hebben en dat is de afgelopen jaren gebleken: runners helpen elkaar altijd! Het is één grote familie waar jij deel van uitmaakt. En mocht je er echt niet uit komen? Dan is er een bezemwagen die je naar de eerstvolgende finishlocatie brengt (met brommer uiteraard). Voel je een week lang 16 jaar!

De route
De route is elk jaar anders dus elke keer een nieuw avontuur. Wij zorgen ervoor dat je op plekken komt waar je nog nooit geweest bent en dat je fantastische routes gaat rijden die je niet snel meer zult vergeten. We laten je Engeland door een andere bril zien, door niet naar de bekende oorden en over bekende wegen te rijden. Op 7 augustus verzamelen we in Hoek van Holland. Daar wordt je brommer gekeurd en varen we over naar Harwich (de ferry-overtocht is inbegrepen bij het inschrijfgeld). In de buurt van Harwich kun je overnachten op The Carbage run Camping. De volgende dag gaan we pas echt van start: van Harwich rijden we door de mooiste gebieden van Engeland, om uiteindelijk te finishen in Schotland, in Glasgow om precies te zijn.

Je brommer
De brommer waarmee wordt deelgenomen mag een dagwaarde hebben van maximaal 500 Euro. Daarnaast moet de brommer minimaal 20 jaar oud zijn en mag de cilinderinhoud niet meer bedragen dan 49,9 cc. Voordat je aan de start verschijnt heb je je eerste uitdaging al te pakken en ga je al flinke voorpret beleven. We dagen je namelijk uit om met een zo origineel mogelijke brommer aan de start te verschijnen. Een brommer die alle hoofden doet bijdraaien, waarmee je veel bekijks gaat trekken. En stel je dan eens voor dat je een week lang door Engeland toert met nog een flink aantal van die gekken. In de steden en dorpjes waar we doorheen rijden wordt over 20 jaar nog over jullie gepraat! Natuurlijk moet het voertuig aan alle wettelijke eisen voldoen en is een verzekering verplicht. Bij de start vindt een technische controle plaats. Alle brommers worden gecontroleerd en bij twijfel wordt de cilinderinhoud gemeten. Er worden geen uitzonderingen gemaakt op de maximale cilinderinhoud van 49,9 cc (dit is een Brommer editie en geen motor editie).

Wanneer?
7 t/m 12 augustus (woensdag t/m maandag). Op 7 augustus varen we over. Daarna volgen 5 rijdagen (van 8 t/m 12 augustus). De finish is op maandagavond 12 augustus. Als je een campingticket boekt, is de overnachting van 12 op 13 augustus ingbegrepen.

Inschrijven
De inschrijving gaat open op Vrijdag 5 januari 2024 om 19.00 uur.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraagt 399,- Euro voor een brommer inclusief 1 deelnemer (2 personen op een brommer is niet toegestaan). De overtochten van Hoek van Holland naar Harwich is inbegrepen bij dit bedrag. Daarnaast kun je verblijf boeken op the Carbage run Camping en een retourservice zodat je brommer na afloop terug wordt gebracht naar Nederland.

The Carbage run Camping
Elke avond bieden wij de mogelijkheid om te kamperen op de finishlocatie. Een hele simpele camping, niet luxe, maar wel veilig en absoluut de gezelligste plek om te overnachten samen met je mederunners tijdens the Carbage run en waar natuurlijk wel gewoon alle sanitaire voorzieningen en catering te vinden zijn. De kosten voor the Carbage run Camping bedragen 99 Euro per persoon voor de hele week (6 overnachtingen).

Retourservice
Heb je geen zin om na de finish in Glasgow dat hele eind terug te rijden? Dan kun je een retourservice boeken voor je brommer: voor 149,- Euro wordt je brommer terug gebracht naar Nederland. Deze kun je dan de zaterdag na afloop ophalen op een centrale locatie in Nederland. Je kunt je bagage bevestigen op je brommer en deze wordt dan uiteraard ook meegenomen naar Nederland. Je kunt vervolgens zelf een vliegticket boeken van Glasgow terug naar Nederland, of b.v. met de trein naar Edinburgh en vanaf daar een vlucht boeken. (De organisatie kan niet verantwoordelijk of aansprakelijk worden gesteld voor eventuele transportschade die ontstaat tijdens de retourservice)

Wat kun je winnen?
Zoals eerder genoemd krijg je elke dag uitdagende opdrachten mee die je in gekke situaties terecht brengen. Hiermee kun je punten scoren. Het team met de meeste punten aan het einde van de week is de winnaar. Daarnaast is er een prijs voor de meest originele auto, die wordt democratisch bepaald, alle deelnemers kunnen stemmen. Eigenlijk is iedereen winnaar want de reis is de prijs, maar toch zijn er leuke geldbedragen te winnen. De prijzenpot ziet er als volgt uit:

1e prijs: € 1.000,-
2e prijs: € 500,-
3e prijs: € 250,-

Originaliteitsprijs: € 500,-

Regels
Door je in te schrijven ga je akkoord met het Reglement voor de Brommer editie 2024.

 

Gegevens

Begin:
7 augustus @ 13:00
Einde:
12 augustus @ 23:30
Kosten:
Inschrijving open
Evenement Categorie:

Locatie

Privé: Engeland / Schotland
Verenigd Koninkrijk